Vi fick en hälsning från ”våra” skidåkare

Skidungdomarna

Här kommer en summering av säsongen 2011/12:

Resultat: Kalixåkarna har haft många framskjutna placeringar och hävdat sig bra i den stora skara av svenska skidklubbar.

Helena Lundkvist, 94: Har hållt en bra formkurva genom hela säsongen med flertalet topp-10 placeringar.

Jacob Engström, 94: Skrällde med en seger under Scandic Cup i Åsarna där han vann skatesprinten. Visade senare under JSM att han har hög högsta nivå då han blev fyra på inledande 10km skate-loppet. Senare under JSM blev det brons-medalj i sprinten.

Tobias Karlsson, 95: Delade JSM bronset i sprint med Jacob Engström då det inte gick att skilja de båda åt med målkameran. En historisk händelse i Kalix SKs historia. Blev sjua på Scandic Cup sprinten i Östersund.

Simon Öberg, 94: En grymt hög lägsta nivå. Flertalet topp tio-placeringar i Scandic Cuperna. Blev sexa i samma JSM-sprint som tidigare nämts.  Åkte väldigt bra och kom topp 5 på någon deltävling i den finska tornedalscupen som håller nationellt hög nivå.

Johan Häggström, 92: Då körtelfeber konstaterades under försäsongen på hösten hade många räknat bort denna kalixåkare. Han motbevisade detta och blev 2a på 15km klassiskt i Scandic cupen i Åsarna. Avslutade sedan säsongen på bästa sätt genom att bli 2a, respektive 3a på avslutande på distanserna under Scandic Cup-avslutningen i Gällivare.

2017-05-22T14:04:15+02:00 2012-06-18|Nyheter|