Agio öppnar kontor i Kiruna

Agio har idag tecknat avtal om förvärv av Softcenters konsultrörelse i Kiruna. Affären innebär att 10 konsulter inom logistik, gruvplanering och systemutveckling övergår till Agio och att verksamheten ingår under varumärket Agio. Softcenter är efter affären en renodlad och ledande leverantör av optiska lösningar för både lokal marknad och exportmarknaden. Som en del av affären tecknas ett samverkansavtal mellan Agio och Softcenter i syfte att paketera gemensamma lösningar.

Genom förvärvet tar Agio ett steg fram på den industriella marknaden, där vi nu förfogar över ett unikt kunnande inom verksamhetsplanering och logistik för gruvindustrin. I samband med affären öppnas ett kontor i Kiruna, en av Sveriges hetaste marknader.

– Vår målsättning är att vi skall vara en av de ledande aktörerna inom respektive verksamhetsområde och detta lyfter vårt kunnande inom järnvägslogistik och verksamhetsplanering, kommenterar Richard Jonsson, VD på Agio.

Efter affären har Agio 50 lednings- och IT-konsulter med starka erbjudanden inom ärendehantering, beslutsstöd och verksamhetsplanering.

– Under sommaren/hösten så har ytterligare fem konsulter rekryterats till Stockholmskontoret för att förstärka vår satsning på ledningskonsulter och Platina, så även den utvecklingen pågår enligt plan, avslutar Richard Jonsson.

 

För mer information, kontakta

Richard Jonsson, VD Agio, richard.jonsson@agio.se, 070-648 20 80

2013-10-24T16:00:48+02:00 2013-10-11|Nyheter, Produktionsstyrning|