Let's test anteckningsbok

I år anordnades Let’s test 2015 för fjärde året i rad på Runö utanför Stockholm.  Det finns planer på att fortsätta med konferensen och inte minst ”sprida” den till Sydafrika, vilket sker nästa år!

För första gången så var Agio representerade på konferensen. Göran Karlsson, Katja Frank och Ulrika Palm från Agio fanns på plats. Det var tre fullspäckade dagar med workshops – med utmanande diskussioner och praktiska övningar – från morgon till kväll. Flera intressanta föreläsare som är välkända i testarkretsar deltog och inspirerade.

Programmet var välplanerat och sammansatt och de flesta workshops hade många deltagare som kom från olika länder. Katjas absoluta favorit var ”How to be an explorer of Software” med Huib Shoots (NL) – äntligen någon som utmanade och ifrågasatte (testarbete i stort) – bästa sätt att lära sig. Även “Experiencing Product Owners view of Testers and Testing” med  Scott Barber (USA) var otroligt lärorikt när det gäller kommunikation med olika roller i företag – vad de vill och behöver höra om dina prestationer som testare: inte ett dyft – de vill bara veta hur mkt pengar produkt du testar ska generera och vad status av produkten är. Samt ”Non-violent communication” med Louise Perold (SA) som handlade om att uttrycka sina behov och känslor i alla typer av sammanhang – inte minst på jobbet.

På det stora hela kan man säga att testare är ett eget ”folkslag” – precis som vilken annan yrkesgrupp som helst – och det finns en yrkesstolthet som kan smitta av sig.

2018-01-18T16:16:23+01:00 2015-05-29|Nyheter, Personal, Test|