Ett sunt tänk med balans mellan arbete och fritid

Ett sunt tänk med balans mellan arbete och fritid 2020-06-25T12:50:05+02:00

Intervju med William Dinborn

Roll: BI-utvecklare
Började hos Agio: 2017
Placeringsort: Luleå
Det bästa med att arbeta på Agio: Aldrig en tråkig stund – samtidigt som bolaget har en bra värdegrund och ekonomisk stabilitet

Att jobba på Agio är aldrig en tråkig stund, jag trivs extremt bra med mina kollegor på Agio och mina arbetsuppgifter. Personligen trivs i rollen som konsult och då känns det väldigt tryggt att ha ett företag att luta sig tillbaka på, speciellt Agio som alltid har din rygg. På Agio finns en bra mix med personer som alla har olika intressen och egenskaper så under fikarasten pratas det om allt mellan träning, skotrar, hästar och de nyaste datorkomponenterna.

– Varför valde du att börja jobba på Agio?

Under min tid på LTU har jag stött på Agio några gånger genom föreläsningar eller på arbetsmarknadsmässor och fick redan då upp ögonen för Agio.

Agio verkade ha en bra värdegrund, ett sunt tänk med balans mellan arbete och fritid och en ekonomisk stabilitet.

När det var dags för mig att skriva mitt examensarbete fantiserade jag och min exjobbspartner Emil om att få skriva exjobbet på Agio! Så vi satte ribban högt och placerade Agio som nr 1 där vi vill skriva vårt exjobb. Under en arbetsmarknadsmässa tog vi oss i kragen och spatserade fram, presenterade oss och sa att vi vill skriva vårt exjobb på Agio, och så blev det!

Det visade sig även att Joakim på Agio hade en ytterligare plan och erbjöd mig och Emil ett sommarjobb fram tills det var dags att skriva exjobbet. Efter sommarjobbet och ett väl utfört exjobb fick vi erbjudandet att starta våra karriärer på Agio. Ett erbjudande jag aldrig skulle tacka nej till då min uppfattning jag hade om Agio stämde till 100%.

Min vardag består oftast av programmering, analysering av kundens krav, lösningsdesign och ibland front end delen av beslutstöd.

Det kanske låter tradigt och enformigt, men i konsultrollen får man testa på massa olika kunder. Under min tid som konsult har jag jobbat med kunder inom energiproduktion, gruvindustrin, statliga myndigheter och logistikföretag. Ingen är den andra lik men samtidigt väldigt lika. Man får anpassa sin kunskap och lärdomar så det passar kundens behov och tekniker. Det gör mitt jobb till ett väldigt varierande och givande jobb som jag trivs med!

Den största utmaningen med mitt jobb är att förstå kundens data, men samtidigt är det även det roligaste. När man får grotta ner sig och gräva i datan för att försöka ge kunden en sån verklighetstrogen bild av den. Så att de kan fatta de bästa beslutet baserat på datan. Så kunden kan dra nytta och lärdomar av deras tidigare beslut.