Belöningen är att hjälpa användarna fatta beslut

Belöningen är att hjälpa användarna fatta beslut 2020-06-25T11:01:03+02:00

Konsult Veronika FlymalmIntervju med Veronica Flymalm

Roll: Systemanalytiker/utvecklare/lösningsarkitekt beslutsstöd
Började hos Agio: 2010
Placeringsort: Luleå
Det bästa med att arbeta på Agio: Möjligheten att vara med och påverka.

Jag valde Agio för att det är det lilla lokala företaget där man har stor möjlighet att påverka sitt arbete och det är även ett företag som väljer att arbeta mycket lokalt.

Det som känns så tydligt – och är en stor skillnad mot större bolag som jag jobbat i – är att man medverkar i mycket högre grad. Man tillfrågas i frågor och är med i utvecklingen av företaget. Vi kan vara med och påverka i allt från små frågor som rör ens arbete, till stora frågor som rör företagets inriktning och utveckling. Jag känner mig betydelsefull och delaktig och känner att alla på företaget har del i och även ett stort medansvar i företagets framtid. Det tycker jag känns viktigt och är en stor del av att jag trivs så bra.

Jag arbetar i flera olika projekt med lite olika inriktning och därmed får jag bredd i min kompetens och fastnar inte i ett fack, utan kan hela tiden utvecklas vidare i min roll. Vad som driver mig mest är att få jobba i projekt tillsammans med kollegor och ta ett helhetsansvar för utvecklingen hos kunden – från att identifiera kravbilden, designa den lösning som passar kunden till att göra den slutgiltiga implementationen hos kunden. Alltsammans i kontakt med kunden för att få ett nära och bra samarbete.

Det roligaste och samtidigt utmaningen i arbetet är att skapa ordning och reda i kundens data. Att skapa en gemensam plattform med sammankopplat/ensat data som kunden vill kunna sammanställa, göra uppföljning på och fatta beslut ifrån. Att sedan få slutföra och göra gränssnittet mot användarna utifrån deras önskemål och krav på verktyg är otroligt roligt. Belöningen är att användarna känner att de har fått den hjälp de behöver för att fatta beslut i sitt dagliga arbete.