Jag förser riktiga gruvarbetare med rätt IT-system

Jag förser riktiga gruvarbetare med rätt IT-system 2017-05-22T14:03:56+02:00

Konsult Jens Olovsson

Intervju med Jens Olovsson

Roll: Verksamhetsutvecklare
Började hos Agio: 2013
Placeringsort: Kiruna
Det bästa med att arbeta på Agio: Stor frihet under ansvar när man arbetar med sina projekt och leveranser

 


Att arbeta på Agio är otroligt givande. Företaget har ett driv och fokuserar på vad som är viktigt – en framgångsrik kombination som resulterar i projekt präglade av arbetsglädje och lyckade leveranser.

Jag har alltid fascinerats av gruvbrytningens komplexitet, dess storlek och höga tekniska nivå. Med min bakgrund som civilingenjör inom medieteknik med inriktning mot informationsvisualisering är det en förmån att få arbeta med produktionsnära system inom den tunga industrin. Det är en utmaning att förse riktiga gruvarbetare med rätt IT-system anpassat efter deras behov och verklighet.

I mitt dagliga arbete ligger fokus på att utveckla kundens verksamhet samt att identifiera och lösa verksamhetens problem. Jag har förmånen att få arbeta med människor, nära kunden- som ofta bär varselkläder. Ofta befinner jag mig ute på fältet, på deras arbetsplatser. Det kan vara längst in i en gruvort eller sittandes i en hjullastare.

Våra lösningar leder ofta till en effektivare produktion. Resultatet går många gånger att mäta och blir direkt synligt både i verksamheten och på sista raden i kundens bokföring.

Det absolut roligaste med mitt arbete är att få hjälpa människor samt den snabba, tydliga återkopplingen på att ens arbete faktiskt gör skillnad.