Känslan av det lilla familjeföretaget är påtaglig

Känslan av det lilla familjeföretaget är påtaglig 2017-05-22T14:03:56+02:00

Peter Foberg, Konsult

Intervju med Peter Foberg

Roll: Verksamhetsutvecklare dokumenthantering
Började hos Agio: 2011
Placeringsort: Stockholm
Det bästa med att arbeta på Agio: Att man har så stor delaktighet i planering och resultat.

 


Här är det ingen klyscha att chefens dörr alltid står öppen. Att man har så stor delaktighet i planering och resultat gör att jag vill anstränga mig lite mer än vanligt. Detta gör att jag nästan alltid går till jobbet med ett leende på läpparna.

Jag hade tidigare jobbat på ett större bolag i IT-branschen och var där en kugge i maskineriet med liten möjlighet att påverka. Jag vill jobba i ett bolag i en mindre skala och med ett gäng engagerade personer med hög kompetens inom det jag jobbar med. Det har visat sig att jag gjorde rätt val. Jag gillar att jobba med kollegor som kan mer än jag – även om det ibland är tvärtom – dessa har jag hittat på Agio. I ett sånt sammanhang kan jag utmanas att lära mig mer varje dag på jobbet och det stimulerar mig ser till att jag fortsätter at tvara engagerad i mitt arbete.

Mina arbetsuppgifter är mycket varierande och det växlar från månad till månad, dag till dag och timme till timme. Många bollar i luften passar mig. Jag är inblandad i hela processen av systeminföranden hos våra kunder, från sälj till förstudier till utbildning till förvaltning och vidareutveckling av systemet. Det ger mig en långvarig relation med många trevliga personer hos kunderna och att jag inte bara är inne i en del av leveransen ger mig ett tydligt engagemang i kundens verksamhet och systemstödet för den. Det leder också till att jag anstränger mig lite extra för att göra kunderna nöjda. Jag är glad att det finns utrymme för det på Agio. Mitt jobb blir så mycket enklare när jag kan se till att Agio lever upp till kundernas förväntningar, då får vi ett gott samarbete istället för konflikter med våra kunder. Det ger mig en bra arbetssituation utan onödig stress.

Nya utmaningar lurar alltid runt hörnet och det är spännande. Är det aningen ”för utmanande” har jag många kloka kollegor att fråga om hjälp, de finns aldrig längre bort än ett videomöte.