Omtänksamma kollegor på ett jordnära företag med rötterna i Norrland

Omtänksamma kollegor på ett jordnära företag med rötterna i Norrland 2017-09-12T09:36:12+00:00
Konsult Matilda Widding på Arlanda flygplats

Intervju med Matilda Widding

Roll: Kravställare, testare, statistiker, rapportutveckling BI
Började hos Agio: 2016
Placeringsort: Stockholm
Det bästa med att arbeta på Agio: Att få testa många olika utmaningar!

Jag halkade in på statistikspåret av en slump, och läste ett program med integrerade kurser inom statistik, matte och programmering. Via statistiker-tjänster på Swedbank och SIDA kom jag i kontakt med BI-system och på den vägen är det.

Inom mitt expertområde brinner jag mest för att hitta nya möjligheter inom BI-system och hur det kan hjälpa företag till bättre beslut. En vanlig dag på jobbet börjar med ett stand-up möte eftersom vi arbetar agilt. Vi går kort igenom vad alla jobbar med inom projektet och om det finns hinder som måste lyftas. Sedan arbetar jag självständigt med systemtest, samordnar acceptanstester med verksamheten och emellanåt blir det en del utredningsarbete.

Jag började på Agio för ungefär ett halvår sedan och har sedan dag ett trivts väldigt bra. Agio är ett jordnära företag med norrländska rötter, vilket visar sig genom att kollegorna visar varandra stor omtanke samt en prestigelös anda i verksamheten. Även fast att jag är ny i företaget och inte träffar mina kollegor på Agio så ofta eftersom jag är ute på uppdrag, är det så kul att träffa alla varje gång jag är inne på kontoret. Företaget kännetecknas av att personalen trivs och har kul på jobbet.

Rollen som konsult känns väldigt bra och erbjuder goda möjligheter att utvecklas igenom olika uppdrag inom BI-området. Agio är lyhörda för att se inom vilket område jag vill utvecklas och matcha ihop det med ett passande uppdrag.